1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Під назвою «Еразмус+» першого січня 2014 року стартувала нова програма Європейського Союзу для підвищення навичок та працездатності у сфері освіти, підготовки, молоді та спорту. У період 2014-2020 рр. програма надала більше ніж 4 мільйонам європейців можливість навчатися, здобувати професійну підготовку, отримати досвід роботи чи стати волонтером за кордоном. У сфері навчання та професійної підготовки ініціатива програми «Еразмус+» є відомою завдяки можливостям, які вона надає студентам для навчання за кордоном, а також тим можливостям, які вона надає для працівників вищих навчальних закладів. На витрати, пов’язані з програмою, виділено 14, 7 млрд євро(!).

Програма «Еразмус+» об’єднує в собі освітню програму ЄС з безперервного навчання, програму ЄС “Молодь у дії” (Youth in Action), а також п’ять попередніх програм у сфері вищої освіти для країн, що не входять у Європейський Союз (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink та програма співпраці з розвиненими країнами) в одну загальну програму. Так як програма «Еразмус+» побудована на основі попередніх програм, в ній були застосовані найуспішніші аспекти та перевірені концепції своїх попередників. Разом з тим програма наразі інтегрує фінансування у сфері спорту.

«Еразмус+» активізує діяльність у сферах освіти, молоді та спорту за  трьома різними напрямами:

Ключовий напрям 1 
Кредитна мобільність

Навчальна мобільність для осіб з усіх сфер загальної та професійної освіти

Ключовий напрям 2
Проекти співпраці

Стратегічне партнерство із науковими товариствами
“Sector Skills Alliances”, IT- платформами, включаючи партнерства через eTwinning між вищими навчальними закладами країн Євросоюзу та країнами-партнерами

Ключовий

напрям 3

Підтримка реформ

Підтримка порядку денного з модернізації вищої освіти в усіх сферах загальної та професійної освіти, розвиток і запровадження визнаних інструментів прозорості ЄС;   Створення мережі експертів з реформування вищої освіти, а також підтримка діалогу щодо освітньої політики.

Метою програми «Еразмус+» для Вищої освіти є модернізування та покращення освіти у вищих навчальних закладах Європи і решти світу. Вона надає можливість студентам та персоналу розвинути навички та покращити кар’єрні перспективи.

 

Відділ академічної мобільності КПІ ім. Ігоря Сікорського

Переваги участі у програмі обміну «Еразмус+»:

  • освітня – можливість порівняти якість навчання, методи викладання та освітні методики, а також роботу вищих навчальних закладів за кордоном.
  • лінгвістична – шанс вільно оволодіти іноземною мовою та термінологією, характерною для певної галузі знань;
  • культурна – знайомство з культурою країни, способом життя її мешканців та студентським життям;
  • життєвий досвід – перспектива стати незалежним та розвивати вміння протистояти непередбаченим ситуаціям.

     Участь у студентській мобільності може стати безцінним досвідом, адже студентів заохочують прийняти виклик та скористатися можливістю яку надає їм Європейський Союз – навчатись за кордоном.

Наразі в КПІ ім. Ігоря Сікорського діють проекти кредитної мобільності більше ніж з 50 університетами-партнерами за програмою «Еразмус+». Серед вишів-партнерів, за програмою кредитної мобільності, є такі відомі університети як Вроцлавський університет технологій (Польща); Університет Гранади (Іспанія); Політехнічний університет Валенсії (Іспанія); Католицький університет Льовена (Бельгія); Університет Лотарингії (Франція); Міланська Політехніка (Італія); Єнський університет імені Фрідріха Шиллера (Німеччина); Близькосхідний технічний університет (Туреччина) та багато інших.

Академічна мобільність викладачів ФБТ:


Академічна мобільність студентів ФБТ:

У 2022 році динаміка академічної мобільності зросла 3 студентки навчаються у ФРН за програмою підтримки українських здобувачів вищої освіти у період дії правового режиму воєнного стану:

  • Білобловська Д.О. (гр. ББ-11мп) у Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences

  • Романюк А.В. (гр. ББ-11мп) у The Friedrich Schiller University Jena

  • Савчук І. В. (гр. БТ-11мп) у The Friedrich Schiller University Jena

Головне меню